دکتر میترا مشهدیان،متخصص زنان و زایمان

جلال آل احمد غرب ،بعد از پل آزمایش،أولین پل عابر ،مهدی یک،پلاک ٢٠٩ تلفن: ٨٨٢٥٩٩٢٦-٨٨٢٥٧٤١٦.

دکتر میترا مشهدیان،متخصص زنان و زایمان

جلال آل احمد غرب ،بعد از پل آزمایش،أولین پل عابر ،مهدی یک،پلاک ٢٠٩ تلفن: ٨٨٢٥٩٩٢٦-٨٨٢٥٧٤١٦.

ناباروری در زنان



icon

علل ناباروری در زنان

1- اختلال در تخمک گذاری:

اختلال در تخمک گذاری، دلیل عمده ناباروری در خانمها می باشد. به طوریکه 39 درصد علل ناباروری زنان مربوط به این رویداد است. بدون عمل تخمک گذاری لقاح انجام نمی شود و بنابراین خانم آبستن نمی گردد. بعضی از خانمها ممکن است تخمک گذاری نکنند و یا بطور نامنظم و کم تخمک گذاری کنند و بنابراین ممکن است یا عادت ماهیانه نداشته باشند و یا عادت ماهیانه آنها کم و نامنظم باشند و حتی بعضی خانمها با آنکه دارای عادت ماهیانه منظم هستند، دارای اختلال در تخمک گذاری هستند.

2- اختلال در لوله های رحمی:

در بعضی خانمها، لوله های رحمی بطور کامل و یا ناقص بسته می باشند. در نتیجه اسپرم به تخمک نمی رسد. بسته بودن لوله های رحمی می تواند به دلیل عفونت، آندومتریوز و یا چسبندگی پس از عمل جراحی باشد. همچنین ممکن است این لوله ها پاز یک حاملگی خارج رحمی بسته شوند.

3- آندو متریوز:

آندومتریوز، حالتی است که در آن سنگفرش رحم (آندومتر) رشد کرده و از رحم هم فراتر می رود و لوله های رحمی را نیز می پوشاند. و حتی آنها را می بندد و درعمل تخمک گذاری اختلال بوجود می آورد. (آندومتریوز علت 13 درصد موارد ناباروری است و حدود 70 درصد زنان دارای آندومتریوز، نابارور می باشند.

4- اختلال در گردن رحم یا رحم:

ناهنجاری های گردن رحم می تواند سبب ناباروری شود که از آن جمله می توان به مشکلات مربوط به ساختمان بدن، عفونتهای گردن رحم و یا کیفیت نامناسب ترشحات رحم اشاره کرد.از طرفی تومورهای بدخیم رحم ویا بعضی جای زخم های موجود در دیوار رحم مسبب ناباروری می باشد.

5- مشکلات دستگاه ایمنی بدن:

مشکلات مربوط به دستگاه ایمنی بدن و عوامل ایمونولوژیک نقش مهمی در ایجاد ناباروری دارند، تشخیص و درمان این گونه بیماران مشکل می باشد.در بعضی خانمها، علیه اسپرم شوهر ماده ای به نام آنتی بادیترشح می شودکه اسپرم ها را از بین میبرد و یا آنها را غیرفعال می کند و یا حتی سبب سقط خودبخودی در بعضی از آبستنی ها می شود.

مشکلات ژنتیکی:

مشکلات ژنتیکی خود می تواند در نتیجه اختلالات کروموزومی حادث شود یا در نتیجه برخی از بیماری های تک ژنی، برخی از ناباروری هایی که در پی اختلالات ژنتیکی ایجاد می شوند در نتیجه فقدان یا کمبود هورمون یا آنزیم خاصی هستند که با برخی از روشهای درمانی قابل بهبود است اما برخی از این دسته از اختلالات مانند سندروم ترنر (که خانم یا فاقد تخمدان است و یا در تخمدان فولیکولی دیده نمی شود) درمان میسر نیست.

7- عوامل ناشناخته:

گاه ممکن است پس از یک معاینه دقیق پزشکی، زن و شوهر کاملا سالم تشخیص داده شده ولی به دلایل ناشناخته بارور نشوند. اگرچه معمولا پس از دو سال تعداد زیادی از این زوجها بچه دار می شوند، اما تعدادی از آنها حتی بعد از گذشت سه سال بدون استفاده از روشهای پیشگیری بچه دار نمی شوند، در این صورت باید تحت درمان قرار بگیرند.

بیماریهای التهابی لگن که موجب ناباروری می شوند:

تعریف:

بیماریهای التهابی لگن عبارت است از گرفتاری و التهاب دستگاه تناسلی فوقانی مثل لوله ها، تخمدانها، رحم و یا مجموعه ای از آنها.

علت:

فلور طبیعی واژن مخلوطی از میکروب ها بوده که درشرایطی ممکن است به دستگاه تناسلی فوقانی صعود کرده و بیماریزا شوند، مثل مواردی که به دنبال دستکاری داخل رحم برای سقط عمدی، ماندن تکه هایی از جفت بعد از سقط خودبخودی، گذاشتن IUD (آی یو دی) و دستکاری های موقع زایمان ایجاد می شود. ولی بیش از 90 درصد عفونتهای لگنی در اثر باکترهایی ایجاد می شود که از راه جنسی منتقل می شوند مانند میکروب سوزاک که ابتلا به آن خطر بسته شدن لوله رحمی و عقیمی را به دنبال دارد.

گذاشتن IUD نیز خطر عفونتهای لگنی را زیاد می کند ولی قرصهای جلوگیری به علت کاهش ترشحات (موکوس) دهانه رحم و غلیظ کردن آن میزان عفونت را تا حدی کاهش میدهد.

علائم بیماری در پی ایجاد عفونت:

  • درد در قسمت تحتانی شکم

  • ترشح وازینال شدید با بوی بد که گاهی همراه با تب و لرز است.
  • خونریزی قاعدگی نا مرتب
  • درد در زمان مقاربت
  • کمر درد،ضعف، اسهال و یا استفراغ

پس از حملات حاد، بیماری بصورت مزمن در می آید که هرچند گاه حملات تکرار شده و از توان جسمی و روانی بیمار کاسته و خطر بسته شدن لوله رحمی و همچنین خطر ایجاد حاملگی خارج رحمی افزایش می یابد.

اجزاء عفونتهای لگنی به شرح زیر است:

  1. سالپنژیت: عفونت لوله رحمی

  2. اوواریت: عفونت تخمدان
  3. سرویسیت: عفونت گردن رحم
  4. آندومتریت: عفونت پوشش داخلی رحم
  5. آبسه لگنی: که در پی شدت یافتن بیماری و عدم درمان به موقع آبسه لوله های تخمدانی به وجود می آید که لوله های رحمی و تخمدان مجموعا جدار آبسه را تشکیل داده و جان بیمار به خطر می افتد.

واژینیت: عفونت قسمت پائینی دستگاه تناسلی بنام واژینیت و یا ورم واژن نامیده می شود که عملا دو نوع است: یکی واژینیت قارچی و یا کاندیدائی و دیگری عفونت غیر اختصاصی که انواع دیگری از میکروبها را شامل می شود و هر دسته علائم اختصاصی خود را دارد که باید تشخیص و درمان شود.

بهبود کیفیت اسپرم ها


 

مصرف 75 گرم گردو در روز موجب بهبود کیفیت اسپرم در مردان جوان می شود.
تحقیقات اخیر نشان داد که مصرف روزانه 75 گرم گردو، بقا، حرکت و ویژگی های ظاهری اسپرم را در مردان 21 تا 35 ساله بهبود می بخشد.

تقریبا 70 میلیون زوج در سراسر دنیا با مشکل ناباروری مواجهند و 30 تا 50 درصد این موارد به دلیل اختلالاتی است که به مرد مربوط می شود. در برخی مطالعات مشخص شده است که کیفیت اسپرم مردان به دلیل آلودگی، شیوه زندگی نامناسب و رژیم های غذایی ناسالم کاهش یافته است.

در تحقیق اخیر که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده است، تاثیر افزایش اسیدهای چرب غیر اشباع که برای بلوغ اسپرم و عملکرد غشای آن ضروریند، بر روی کیفیت اسپرم مردان جوان مورد مطالعه قرار گرفت.

بهترین منابع اسیدهای چرب غیر اشباع روغن ماهی و یا مکمل های آن، دانه کتان و گردو می باشند. گردو سرشار از آلفالینولنیک اسید (ALA) بوده و یکی از بهترین منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا- 3 به شمار می رود.

سیمرغ:در این مطالعه که 12 هفته به طول انجامید، 117 مرد سالم 21 تا 35 ساله شرکت کردند. این افراد به دو گروه تقسیم شدند. 58 نفر از مغزهای گیاهی به ویژه گردو استفاده نکردند و به 59 نفر دیگر روزانه 75 گرم گردو داده شد. تحقیقات قبلی نشان داده بود که 75 گرم گردو، مقداری است که موجب تغییر در سطح چربی های خون می شود اما معمولا تغییری در وزن افراد سالم ایجاد نمی کند.

قبل و بعد از بررسی، کیفیت اسپرم مردان با سنجش معیارهای رایج باروری آنها از جمله غلظت اسپرم، بقا، حرکت، ویژگی های ظاهری و اختلالات کروموزومی مورد مطالعه قرار گرفت. در طی 12 هفته تغییر قابل توجهی در شاخص توده بدن، وزن و میزان فعالیت افراد مورد مطالعه ایجاد نشد.

در گروهی که گردو مصرف کرده بودند، سطح اسیدهای چرب امگا- 3 و امگا- 6 افزایش قابل توجهی داشت و بقای اسپرم، حرکت و خصوصیات ظاهری آن بهبود یافت. در این افراد اختلالات کروموزومی کمتری نیز در اسپرم ها مشاهده شد. در گروهی که گردو مصرف نکرده بودند، هیچ تغییری ایجاد نگردید.


این پست بزودی ترجمه خواهد شد...

Top 10 Foods Highest in Potassium

2640 231 335 132  Share15676

Potassium is an essential nutrient used to maintain fluid and electrolyte balance in the body. A deficiency in potassium causes fatigue, irritability, and hypertension (increased blood pressure). Unless you are on dialysis, or have a special condition, overdose of potassium from natural sources is nearly impossible; however, it is possible to consume too much potassium via potassium salts which can lead to nausea, vomiting, and even heart attack. Potassium from natural food sources, like the ones listed below, are considered safe and healthy. The current percent daily value for potassium is a whopping 3.5 grams, below is a list of high potassium foods ranked by common serving sizes. For more foods high in potassium please see the lists of high potassium foods by nutrient densitypotassium rich foodsfruits high in potassium, and vegetables high in potassium.

#1: White Beans
Potassium in 100g1 cup cooked (179g)
561mg (16% DV)1004mg (29% DV)
Other Beans High in Potassium (%DV per cup): Adzuki (35%), Soy (28%), Lima (28%), Kidney (20%), Great Northern (20%), Pinto (18%) and others at an average of 15% DV per cup cooked. Click to see complete nutrition facts.


#2: Dark Leafy Greens (Spinach)
Potassium 100g (Raw)1 Cup (Raw - 30g)1 Cup (Cooked - 180g)
558mg (16% DV)167mg (5% DV)839mg (24% DV)
Other Greens High in Potassium (%DV per cup cooked): Swiss Chard (27% DV), Kale (8% DV), and Collards (6% DV). 
Click to see complete nutrition facts.


#3: Baked Potatoes (With Skin)
Potassium 100gAverage Potato (173g)
535mg (15% DV)926mg (26% DV)
Warning: Potatoes are high in simple carbohydrates and not recommended for people with diabetes. Sweet potatoes are actually better for regulation blood sugar, an average baked sweet potato with skin (114g) provides 542mg (15% DV) of potassium. Click to see complete nutrition facts.


#4: Dried Apricots
Potassium 100g1/2 cup (65g)
1162mg (33% DV)755mg (22% DV)
Warning: Dried Apricots are high in sugar. 
Click to see complete nutrition facts.


#5: Baked Acorn Squash
Potassium 100g1 cup cubed (205g)
437mg (12% DV)899mg (26% DV)
Other Squash High in Potassium (%DV per cup baked): Hubbard (21%), Butternut (17% DV), Zucchini (14% DV), Average Winter Squash (10% DV). Click to see complete nutrition facts.


#6: Yogurt (Plain, Skim/Non-Fat)
Potassium 100g1 cup (245g)
255mg (7% DV)625mg (18% DV)
Other Yogurt High in Potassium (%DV per cup): Whole-Fat (11% DV), Chocolate Yogurt (24% DV). Click to see complete nutrition facts.


#7: Fish (Salmon)
Potassium 100g1 3oz fillet (85g)
628mg (18% DV)534mg (15% DV)
Other Fish High in Potassium (%DV per 3oz fillet (85g)): Pompano (15% DV), Lingcod (14% DV), Halibut (13% DV), Yellowfin Tuna (13% DV), Anchovies (12% DV), Mackerel (10% DV), Herring (10% DV) and most other fish at an average of 10% DV. Click to see complete nutrition facts.


#8: Avocados
Potassium 100gAverage Avocado (201g)1/2 Cup Pureed (115)
485mg (14% DV)975mg (28% DV)558mg (16% DV)
An average avocado provides 322 calories, half a cup purred contains 184 calories. Click to see complete nutrition facts.
Read more at http://www.healthaliciousness.com/articles/food-sources-of-potassium.php#SdEm5poF0MkMHKPA.99 

رشد و تکامل جنین

 بارداری را از أولین دقایق پس از لقاح دنبال کنید.

لقاح تخمک انسانی با اسپرماتوزوا در لوله های رحمی وظرف چند دقیقه ویا چند ساعت بعد از تخمک گذاری اتفاق می افتد.در نتیجه اکثر حاملگی ها نزدیک دو روز قبل ویا در روز تخمک گذاری اتفاق می افتند. حدود سه روز بعد از بارور شدن تخمک،تخم وارد حفره ی رحمی شده وطی روندی به توده متراکمی از سلولها به نام توده سلولهای داخلی(inner cell mass) تبدیل می شود. این بخش جنین را به وجود می آورد .در قطب دیگر یک توده به نام سلولهای خارجی جفت را به وجود می آورد.

مواد غذایی سرشار از پتاسیم


مواد غذایی سرشار از پتاسیم

پتاسیم، همراه با کلسیم و سدیم، الکتریولیتی (نمک معدنی) مهم برای سیستم عصبی بدن، عملکرد عضلانی، توازن مایعات، و عملکرد قلب، کلیه‌ها و آدرنال می‌باشد. کمبود پتاسیم به شکل ضعف، خستگی، سردرگمی، بی‌نظمی قلب، و گاهی مشکلات هماهنگی عضلات نشان داده می‌شود. پتاسیم ناکافی همچنین می‌تواند تاثیرات سدیم را تشدید کند. اولین نشانه کمبود پتاسیم ضعف عمومی بدن است.


موادغذایی با پتاسیم بالا (بیش از 225 میلیگرم در هر نصف فنجان)

این موادغذایی برای ورزشکاران و کسانیکه به میزان زیاد آب از دست می‌دهند مناسب است. بیمارانی که در رژیم‌غذایی آنها مصرف پتاسیم محدود شده است باید از مصرف این مواد خودداری کنند یا آنها را به میزان بسیار محدود استفاده کنند.

  • همه گوشت‌ها، مرغ و ماهی
  • زردآلو
  • آوکادو
  • موز
  • طالبی
  • شهد نباتی
  • کیوی
  • لوبیای لیما
  • شیر
  • پرتقال و آب پرتقال
  • سیب‌زمینی
  • آلو
  • اسفناچ
  • گوجه‌فرنگی
  • آب سبزیجات
  • کدوی زرد

موادغذایی با پتاسیم متوسط (225-125 میلیگرم در هر نصف فنجان)

این موادغذایی می‌تواند قسمت عمده رژیم غذایی متعادل را در بر گیرد. افرادیکه مصرف پتاسیم خود را محدود می‌کنند، برحسب محدودیت‌های پزشکی خود، نباید بیشتر یک یا دو وعده در روز از این موادغذایی استفاده کنند.

· آب سیب

· مارچوبه

· چغندر

· بلک‌بری

· بروکلی

· هویج

· گیلاس

· ذرت

· بادمجان

· گریپ فروت

· نخودسبز

· کاهو

· قارچ تازه

· پیاز

· هلو

· گلابی

· آناناس

· کشمش

· تمشک

· کدوی سبز

· نارنگی

· هندوانه